GRUPO SPORTIVO

De bewegingen van sporters en dansers lijken best veel op elkaar. In de schoolvoorstelling GRUPO SPORTIVO laten de dansers van Introdans zien hoe choreografen (=dansmakers) sportbewegingen gebruiken in hun choreografieën (=dansstukken). Welke sporten heb jij gezien?

Als je op de foto hiernaast klikt kom je erachter waar de dansstukken in de schoolvoorstelling GRUPO SPORTIVO over gaan. 

 
Freistoss
 

Freistoss is het Duitse woord voor vrije schop. Dat is dan ook precies wat je gaat zien in deze choreografie. Het is net of je zelf op het voetbalveld staat en alles van dichtbij meemaakt: van overleg tussen de voetballers tot aan driftige discussies met de scheidsrechter.

Dream Play
 

Voor het eerst is het dansstuk Dream Play in Nederland te zien. Dream Play betekent 'Droom spel'. Kijk je naar deze dans, dan lijkt het vaak ook net of je droomt. Dit komt, omdat er niet één stap op de grond gezet wordt. De dansers liggen de hele choreografie op de grond, maar ondertussen vliegen ze door de lucht, lopen ze over een touw en klimmen ze op elkaars hoofd. Hoe is dat mogelijk?

Moving Target
 

Moving Target wordt gedanst door drie dansers die als een vleermuis ondersteboven aan een rekstok hangen. Moving Target betekent ook wel bewegend doel. De dansers zijn het doel en kronkelen en draaien, strekken zich uit met alle kracht die ze hebben en worden dan weer slap als een lappenpop. Eén ding is zeker, de dansers moeten ijzersterke spieren hebben voor het dansen van deze choreografie.

Squad
 

Jorge Pérez Martínez heeft speciaal voor GRUPO SPORTIVO de nieuwe choreografie Squad gemaakt. Squad betekent team en in dit team zijn alleen de vrouwelijke Introdansers te zien. Onder leiding van de aanvoerster proberen de danseressen door samen te werken het dansstuk tot een goed einde te brengen.